First aircraft of Qatar Airways landed at Sarajevo International Airport from Doha

    Qatar Airways aircraft from Doha has landed today at Sarajevo International Airport, saluted with a traditional water cannon. Aircraft on a newly established air service to the capital of Bih will operate four times a week – on Sundays, Tuesdays, Wednesdays and Fridays.
    Passengers from Doha to Sarajevo will fly on board Airbus A320 that has 12 seats in business class and 132 seats in economy class. In adition to excellent catering during the flight, passengers will also have access to the most sophisticated entertainment system that offers most recent movies, TV serials, music, video games, etc...
    Zrakoplovna veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u ovoj zemlji. Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha-Sarajevo značajno će se povećati broj turističkih posjeta našoj zemlji. Konačno, ova linija će omogućiti putnicima iz Sarajeva da se sa samo jednim presjedanjem kroz centar Qatar Airways-a -- Hamad International Airport -- spoje sa više od 150 destinacija širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike, Azije do daleke Australije.
    Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu. Kompanija posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.
    Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što direktno doprinosu jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.